Blogg

måndag desember 7 2009

6 bra steder å feire jul

Mt. Roy, New Zealand
Mt. Roy, New Zealand, Sami Keinánen, flickr.com

Mange drar til Kanariøyene, Madeira, Egypt, Bangkok eller Thailand under jul og nyttår. Det blir sikkert en stor norsk koloni der kan jeg tenke meg. Omkring 250 000 nordmenn reiser utenlands under julen i følge organisasjonen HSH. Men vil du bort fra turiststedene og gjøre noe helt på egen hånd finnes det faktisk alternativ. Her er 6 tips:

 1. Boston, uoffisiell hovedstad for New England, USA. For deg som kan tenke deg små koselige gater med og julestemning i engelsk kolonimiljø.
 2. New Zealand, Stillehavet med subtropiske strender og spennende øyer og varierende landskap. Besøk også de steder som filmene om Ringenes Herre ble spilt inn. Her finner du sommer i desember og dypvannsfiske på natten.
 3. Edinburgh, Skottland. Besøk Edinburgh Castle og opplev fyrverkeriet på nyttårsaften. Sekkepipespillere spiller «Amazing Grace». Besøk 600-år gamle St. Giles Cathedral julaften.
 4. Nashville, Mississippi, USA. Honky-tonk og country musikk og opplevelser i hovedstaden for delstaten Tennessee.
 5. Malmö, Sverige. 1600-tallsby og moderne design. Opplev svensk julebord. For deg som er interessert i moderne innredninger finnes mye interessant. Og valutakursen er jo bra.
 6. Puerto Rico. Opplev julesanger i salsastil. Her finner du ikke mange julegraner, men palmer og eksotisk flora i regnskogen. Gå på oppdagelseferd i 500-år gammel spansk koloniby langs Atlanterhavet.

Posted by HISOL at 07.54formiddag to Båtliv , Food and Drink , Hotell , Humor , Kultur , Mat og drikke , Music , Musikk , Reisemål , Religion , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

torsdag november 26 2009

Sparetips til din ferie

Tropical Island
Tropiske øyeblikk venter deg - flickr.com - cocoate.com

Det kan være bra å spare til din drømmeferie. Og små regelbundne småsummer eller offer kan bidra til at du oppnår målet med din ferie. Er du student eller har dårlig økonomi nå – behøver ikke det hindre deg i å reise til varmen i syden eller hvor det nå skal være.

Du legger unna penger nå slik at du kan finansiere din ferie. Slik gjør du det:

 1. Legg vekslepenger og småsedler i syltetøysglass hver dag. Du blir overrasket over hvor mye du kan spare i løpet av et par måneder.
 2. Sats på billig underholdning: gå ikke på kino, men lei videofilmer – du sparer 50 %. Legg heller resterende 50 % i syltetøysglasset. I stedet for å kjøpe seneste CD av ditt favorittband kan du jo ”låne” musikken fra en venn.
 3. Gjør din egen lunsj (skole/jobb). Kjøp ikke ferdigpakket mat – den er også dyr.
 4. eBay! Ja – tenk ikke på å dra til kjøpesenteret for å handle klær – sjekk heller eBay for pent brukte klær. Du kan bruke pengene du sparer til å oppgradere ditt hotellrom.
 5. Utsett større innkjøp til etter ferien. Din bærbare PC vil sikkert holde seg 5-10 måneder og du kan sikkert klare deg med din gamle soffa litt lengre.
 6. Ingen Burger King eller Mc Donald’s. Blir du fristet til å besøke den lokale hamburgerkiosken eller – tenk på at du skal på en megaferie! Spis hjemme – du vil spare både penger og kalorier (om du spiser nyttig mat!).
 7. Gi slipp på hverdagsluksusen. Ofre det ekstra du normalt kjøper (magasiner, solarium, manikyr, teknikkdingser, stryk av skjorter, sjokoladedesserter etc). Husk at det bare er for en kort tid – du skal på ferie!
 8. Selg gamle skolebøker om du er student. List dem på eBay eller nettsider for studenter. Selg gamle saker på finn.no eller andre nettsteder om du har noe liggende som du ikke behøver. Spar pengene i syltetøyskrukken.

Jeg er helt sikker på at du på 3-4 måneder har spart nok til en ganske bra og fin ferie. Lykke til!

Posted by HISOL at 07.47formiddag to Båtliv , Fly , Food and Drink , Forberedelser , Hotell , Humor , Mat og drikke , Music , Musikk , Produkter , Reisemål , Restauranter , Spill , Television , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

fredag oktober 23 2009

Oktoberfestival

Vintage Ad #570: Oktoberfest Fashion Shoot Oktoberfestivalklær 1980 - flickr.com, jbcurio

Savner du oktoberfesten i Tyskland eller Ontario (med en stor tysktalende bevolkning)? Originalfestivalen holdes i München hvert år fra slutten av september til begynnelsen av oktober. Det er den største hendelsen i Tyskland og verdens mest berømte markedsplass som pågår i 17 dager.

Historien går tilbake München, til oktober år 1810 da Ludwig I av Bayern giftet seg med prinsessen Therese av Bayern. Til ære for ekteskapet organiserte man et hesteveddeløp...

Festen året etter ble avblåst på grunn av Napoleonskrigen, men år 1816 var det full feststemning med karneval. Da temperaturen var relativ varm med omkring 15-20 grader var det behov for å leske seg – og øl på alle fat ble tatt frem. Det var først 1892 det ble servert øl i glassmugger. Omkring år 1910 feiret man 100-årsdagen for festen og 120 000 liter øl servertes.

Fra 1950-tallet og fremover åpner man festivalen med tolv geværskudd og Münchens borgermester erklærer festen for åpen.

År 2008 kom røykeloven til Bayern – og det ble forbudt å røyke i de store teltene. Men nå har man fått tillatelse til å røyke i teltene – men det finnes store områder for ikke-røykere. Salg av tobakk i teltene er ikke tillatt.

...

For deg som vil få en smak av Oktoberfestivalen uten å dra til München – er det bare å ta turen til Oslo 23-24 oktober (Leira, Lillestrøm, Kongsvinger, Årnes, Eidsvoll og Jessheim har allerede hatt sine Oktoberfester).

Det er mange som har vært i München på Oktoberfestival – men siden den første norske Oktoberfestivalen startet på Leira i Valdres år 2000 er det blitt flere byer som arrangerer festivaler med tyrolermusikk, øltønneløfting, jodling, polynese og allsang. Kraftig og god mat, løssluppen stemning – det får de fleste til å slippe løs.

Les mer på http://www.oktoberfest.no – og lykke til på festen!

Posted by HISOL at 07.38formiddag to Food and Drink , Humor , Kultur , Mat og drikke , Music , Musikk , Reisemål , Restauranter , Sport , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

tysdag juli 14 2009

Iransk kulturpuls

L1200983_finally, the tea ceremony, with dates in front and saffroned sugar cubes in background
Te (chai), dadler, safranssukker. Foto: flickr.com - N_Creatures

Fra de venner som jeg har hørt besøkt Iran (for lenge siden) har jeg forstått at de har blitt bemøtt av vennlige og nysgjerrige mennesker i Iran. Det er parfymert te, små pistasjekaker og kanskje alkoholfri øl som gjelder når du er på besøk. Har du iranske venner i Norge, kan de sikkert fortelle litt om landet sitt og hva du skal tenke på når du forbereder ditt besøk.

Noe du bør tenke på er trafikkfaren: Iran er verdens tredje farligste land når det gjelder antall trafikkulykker (det blir vel Iran, Pakistan og India som topper listen?).

Ønsker du deg en virkelig fin solferie er det øya Kish som gjelder. Her på den gamle arabiske handelsplassen, utenfor Irans sydlige kyststripe, er det nesten alltid sol. Det er heller ikke langt til turistmagneten Dubai. Kish er iranernes eget ferieparadis.

Iransk kulturimpuls kommer jo selvsagt dets språk, musikk, arkitektur, parker, mat og folkedanser:

Persisk språk, farsi, har en rik litteratur som har inspirert vestlige diktere som Goethe, Ralph Waldo Emerson og andre.

Tradisjonell musikk i Iran går tilbake mange tusen år. De klassiske instrumentene er kamandjeh – ett persisk strengeinstrument; slagverksinstrumentet tombak; den østerlandske fløytetypen ney; luten tar og santoor som er et strengeinstrument.

Santoor
Foto: strengeinstrumentet santoor fra Iran.  Foto: flickr.com - gurmatsangeetorg

Persisk arkitektur strekker seg fra omkring 5000 år før vår tidsregning. Her finner du en stor variasjon på struktur, estetikk, tradisjoner, proporsjoner, symmetri, minimalisme, geometri og innovasjoner i byggekunsten. Den antikke hovedstaden Persepolis som var palasser til de store kongene lokker i dag besøkende fra fjern og nær. Byen Isfahan, med sine historiske steder, basarer, palasser, moskeer, broer og persiske bad er en del av verdensarven av UNESCO, og viser også bredden på islamsk arkitektoniske steder.

De persiske parkene kan man se spor av i Andalusia, Alhambra og Taj Mahal, men merk også de hengende persiske terrassene på Karmelberget i byen Haifa, Israel.

Persisk mat – det er noe min hustru er ekspert på. Ris er hovedingrediensen. Men med mildt krydder, kjøtt eller fisk gir det til sammen med de ulike ferske grønsakene og fruktene fantastiske matopplevelser. Her gjøres de beste matrettene med ingredienser som plommer, granatepler, aprikoser, rosiner, lime, kanel, lam, kylling, fisk, safran og nøtter. Og glem ikke delikatessen Iransk kaviar fra Det kaspiske hav.

Iransk folkedans er også en musikalsk, rytmisk og opplevelse med viftende hender, persiske trommer. Det kan være uformelt ved fester eller mer formelt med nasjonaldrakter ved større arrangementer som bryllup. Ofte får jeg en oppvisning på dans under nyårsfeiringen Naw-Rúz 20-21 mars.

Lenker:

Posted by HISOL at 12.15formiddag to Food and Drink , Forberedelser , Humor , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Music , Musikk , Reisemål , Religion , Restauranter , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag juli 8 2009

Gamla stan, Riksdagen og slottet i Stockholm

DSC00721, Gamla Stan, Stockholm, Sweden
Foto: Gamla stan, Stockholm – flickr.com, jimg944

Gamla stan fra 1200-tallet – er en av de eldste bydelene i Stockholm. Det er et bra utgangspunkt for deg som elsker suvenirer, spise på fine restauranter, gå på rundvandring, besøke slottets museum. Med bare 10-12 minutters gangavstand fra Stockholm togstasjon er det lett tilgjengelig.

Bydelen var under flere hundre år den virkelige byen Stockholm. En god del hus er riktig gamle, men de fleste er fra 1600-1700-tallet. Det var først på 1600-tallet at byen Stockholm sakte men sikkert spredte seg ut til nye områder.

Her ligger Stockholm slott, kongens offisielle residens siden 1523. Slottet brann ned 1697 og ble etter det for det meste gjenoppbygd i barokk-, men også rokokkostil. Det har mer enn 600 rom fordelt på syv etasjer. Her finner du spennende severdigheter som Skattkammeret med riksregalene, museet Tre Kronor som skildrer slottets historie fra middelalderen og Gustav III antikkmuseum.

Högvakten, vaktparaden ved slottet skjer vanligvis hverdager omkring 12.15, men med visse unntak. For deg som liker korpsmusikk eller militærmusikk og parader det en opplevelse.

Stockholm, Gamla Stan, Change of guards
Foto: Vaktparade ved det kongelige slottet i Stockholm – flickr.com, Dirk Hartung

Sveriges riksdag, Sveriges parlament ligger også like ved Gamla stan. Det har 349 representanter. Jeg og min pappa besøkte Riksdagen for en guidet tur 2007. Vi hadde lest på om riksdagen og sammenlignet det Norske stortinget og Sveriges riksdag. Så vi fikk nærmest en helt privat rundtur med en guide som var overrasket over vår interesse. De andre deltagerne i gruppen var heller tyste og reserverte....

Lenker:

Posted by HISOL at 07.41formiddag to Film , Foto & Film , Kultur , Kunst , Music , Musikk , Science , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

tysdag juli 7 2009

Stockholm tilbyr mange aktiviteter

Skansen 2002
Foto: Skansen 2002 - flickr.com Percita

Storbyen Stockholm er jo en turistmagnet. Og mange tusen norske turister tar turen dit hvert år. Hva kan man oppleve i Stockholm? Her kommer noen tips til aktiviteter for deg som tenker ta turen til Sveariket:

Skansen – verdens eldste friluftsmuseum (etablert 1891). Ta lokalbuss 47 fra Stockholm sentralstasjon. Turen tar omkring 15-20 minutter. Her finner du innsamlede bygninger fra Sverige og Norge. Blant annet Vastveitloftet fra 1300-tallet som ble flyttet hit 1901 under unionstiden. Skansen har som det første friluftsmuseum påvirket lignende museum i mange land, blant annet i Europa og USA.

Å feire 17-mai på Skansen er noe som mellom 5 000 – 10 000 nordmenn og norgesvenner bruker gjøre hvert år. Da spiller 2-4 korps opp til musikk, og man går 2-3 kilometer gjennom hele Stockholm sentrum før man ankommer Skansen – der det blir taler og festligheter. Gratis inngang for alle i toget. Normalt er entreprisene på 45-120 kroner (beroende på sesong og tid). Det er billigere på kveldene på høstparten.

Djurgården er også bra for barnefamilier. Fine strøområder i de fine parkene og mange severdigheter. Her finner du flere museum, villaområder, ambasader og institusjoner. Siden 1994 tilhører det nasjonalstadsparken Ekoparken som er av riksinteresse for kulturmiljøarbeide i Sverige.

Stockholm har mange øyer og broer, så det er vel verdt å ta en rundtur med båt eller buss. Under 1-2 timer får du oppleve byen med guide.

Ønsker du å se Stockholms vakre skjærgård går det båter som tar deg med til den innerste skjærgården, eller lengre ut i Östersjön.

Liker du båtcruise er det bare å ta de store luksuriøse bil- og passasjerfergene til Helsingfors, Tallinn eller St. Petersburg.

Er du interessert i den vakre skjærgården finnes det mange muligheter til båtcruise - det tar mellom 2-6 timer. Eller hvorfor ikke ta en båt til øyene i skjærgården? Det finnes ulike overnattingsmuligheter og turforslag.

norrskär
Foto: 100 år gammel dampbåt – på vei til skärgården. Flickr.com visulogik 

Lenker:

Posted by HISOL at 07.49formiddag to Båtliv , Food and Drink , Foto & Film , Hotell , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Music , Reisemål , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

torsdag juni 11 2009

Behøver ikke dra langt på ferie, II av II

Har du lite reisebudsjett eller ikke får muligheten til å reise langt denne sommeren behøver du ikke å fortvile. Det er mye du kan gjøre hjemme. Ta ferien hjemme i sommer og med litt kreativitet kan hele familien ha mye moro i under mange dager!

Fisketur Du behøver ikke dyrt utstyr for å ta en fisketur med barna. Enkelt sportsfiskeutstyr går hånd i hånd med opplevelsen og det å samtale om smått og stort. Nå får du sjansen til å ta viktige og inspirerende samtaler med barnet, tenåringen, ektefelle, partner eller en annen familiemedlem. Ta buss eller trikk ut i bymarka eller litt lengre ut til vassdrag, bekker, vannområder; vekk fra mas og jag. Det er god terapi. Søk nettsteder som har med fisketips for ideer og aktiviteter for dagsturer.

First fishing trip, Quantico MCB, VA2

Familiens historiealbum
Nå kan du ta muligheten til å gjøre et "familiens historieprosjekt". La de eldre tenåringene hjelpe til å planlegge og samle familiehistoriene under besøket. De yngre kan være med å høre på eller lage/stille spørsmål til onkler, tanter og besteforeldre. Spill opp historiene på MP3/Video eller lydopptaksutstyr. Ta masse bilder. Samle også gamle bilder, dokumenter og huskegjenstander (bilder fra mammas 13-års fødselsdag, fotballaget fra 1957 eller lignende).

Kjøp inn dekorasjonsutstyr, sakser, papir, klistremerker, syrefrie designerark, skjæremaskiner, stempelputer og etiketter for å dekorere ett eller flere utklippsalbum, en såkalt Scrapook. Det kan være nødvendig å skanne inn gamle bilder, men bruk ditt digitalkamera for nye bilder eller fremkall gamle fra CD.

Let opp musikk fra internett som korresponderer med de ulike tidsepokene. Hvert familiemedlem kan gjøre sin egen side og ha det riktig moro. Dere kan også gjøre et digitalt familiealbum, skrive ut det som en bok - eller gjøre en multimediepresentasjon med de standardprogrammene som følger med Windows, Mac eller Linux.

daffodilscrap1jpg

Posted by HISOL at 07.42formiddag to Båtliv , Dyr , Film , Forberedelser , Foto & Film , Games , Humor , Kultur , Kunst , Music , Musikk , Produkter , Reisemål , Spill , Sport , Tips | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

tysdag mai 26 2009

Festivalsommer 2009 – mai - juni

Norge har mange festivaler - for enhver smak. Festivalene er i sterk vekst og tilreisende turister strømmer til. Du kan velge mellom folkelige festivaler, revyer, musikkstevner, barnefestivaler, teaterfestivaler og filmfestivaler.

Her kommer et glimt av noen festivaler (ikke på langt nær alle får plass) jeg har funnet så langt, under perioden mai - juni. Vær også oppmerksom på endringer i dato, sted og program. Jeg ansvarer selvsagt ikke for feil på listen:

 • Festspillene i Bergen, 20. mai - 3. juni, Bergen
 • Nattjazz, 20.-30. mai, Bergen
 • Norsk Litteraturfestival, 26.-31. mai, Lillehammer
 • Norsk Dramatikkfestival, 27.-28. mai, Oslo
 • Alta Soul & Blues Festival, 28.-31. mai, Alta
 • Hardanger Musikkfest, 28. mai-1. juni, Ullensvang - Odda - Eidsfjord
 • Dalane Blues Festival, 28.-30. mai, Hauge i Dalane
 • Vømmølfestivalen, 28.-30. mai, Verdal
 • Codstock Festivalen, 29.-31. mai, Henningsvær
 • Rosendal Musikkfetival, 29.-31. mai, Rosendal
 • Lågendalfestivalen, 30.mai, Larvik
 • Trondheim Jazzfest, 1.-6. juni, Trondheim
 • Stamsund Internasjonale Teaterfestival, 2.-7. juni, Stamsund
 • Folkigata Fredrikstad Gatefestival, 3.-7. juni, Fredrikstad
 • BluesCamp, 4.-6. juni, Fredrikstad
 • Bergen Reggae Festival, 4.-6. juni, Bergen
 • Working Class Hero Festival, 5.-6. juni, Drammen
 • Omenås Musikkfestival, Valldal, 5.-6. juni, Moss
 • Langesund International Shanty Festival, 5.-7. juni, Langesund
 • Cuban Salsa Weekend, 5.-7. juni, Oslo
 • Kråkeslottfestivalen, Bøvær på Senja, 5.-7. juni, Skaland
 • Småbyfestivalen, 5.-13. juni, Flekkefjord
 • Nordisk Ungdoms Filmfestival - NUFF, 6.-15. juni, Tromsø
 • Musikkfest Oslo, 6. juni, Oslo
 • Slåttefestivalen i Hjartdal, 7.-13. juni, Hjartdalsbygda
 • Kortfilmfestivalen Grimstad, The Norwegian Short Film Festival, 10.-15. juni, Grimstad
 • Norwegian Wood, 11.-14. juni, Oslo
 • Bakgårdsblues, 11.-14. juni, Elverum
 • Haukeliseterfestivalen, 11.-14. juni, Edland
 • Glopperock, 12-14. juni, Gloppen, Sogn og Fjordane
 • Sommertreff Live 09, 12.-13. juni, Storforshei
 • Midsommarfest, 12.-23. juni, Aksdal
 • Rjukan Rockefestival, 12.-13. juni, Rjukan
 • Obamafestivalen, 12.-14. juni, Bolærne, Oslo
 • Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, 12.-18. juni, Porsgrunn
 • Vestfold Festspillene, 12.juni - 8. juli, Tønsberg
 • Middelalderfestivalen, Hamar, 13.-14. juni, Hamar
 • Nordkappfestivalen, 13.-21. juni, Nordkapp
 • Salongfestivalen, 13. juni, Hernes
 • The Grieg in Bergen Festival, 15. juni-22. august, Knarrevik
 • Eggstockfestivalen, 16.-18. juni, Bergen
 • Byfesten, 17.-20. juni, Lillestrøm
 • Kirsten Flagstad Festival, 17.-21. juni, Hamar
 • Rockfest Haugesund, 18.-20. juni, Haugesund
 • Sommersang på Ringve, 18.-21. juni, Trondheim
 • Storbandfestivalen, 18.-21. juni, Tønsberg og Nøtterøy
 • Sunndal Kulturfestival, 18. - 27. juni, Sunndalsøra
 • Norsk Laksefestival, 18.-21. juni, Surnadal
 • Dronningfjord Festivalen, 18.-21. juni, Kvinnherad, Søralparken
 • Norsk Brefestival, 18.-21. juni, Jostedalen
 • Ramme Shakespeare Festival, 18.-27. juni, Hvitsten
 • Black Mountain Rock Festival, 19-20. juni, Beitostølen
 • Jonsokdans/Dansefestival på Løno, 19-20. juni
 • Sommerfestivalen i Selbu, 19. - 20. juni, Selbu
 • Svartisen-festivalen, 19. - 20. juni, Mo i Rana
 • The 6th Annual Norwegian Salsa Congress,19. - 21. juni, Oslo
 • Hardingtonar, 19. - 21. juni, Norheimsund
 • Hardanger Båtfestival, 19. - 21. juni, Norheimsund
 • Viser ved kanalen, Telemarkskanalen, 19. - 21. juni, Lunde
 • Drangedal Folk Fest, 19. - 21. juni, Drangedal
 • Sommarlandfestivalen, 19. - 21. juni, Bø i Telemark
 • Skeive dager, 19. - 28. juni, Oslo
 • Lillesands Da'ene, 19. - 28. juni, Lillesand
 • Oslo Middelalderfestival, 20. - 21. juni, Oslo
 • Kinnaspelet, 20. - 21. juni, Florø
 • Festspillene i Nord-Norge, 20. - 27. juni, Harstad
 • Ekstremsport Veko, 21. - 28. juni, Voss
 • Hovefestivalen, 22. - 25. juni, Arendal
 • Tahiti-Festivalen, 23. - 27. juni, Kristiansund
 • Risør Kammermusikkfest, 23. - 28 juni, Risør
 • Dei Nynorske Festspela, 24. - 28. juni, Hovdebygda
 • Bergen Internasjonale Gitarfestival, 24. - 29. juni, Tertnes
 • Steinkjerfestivalen, 25. - 27. juni, Steinkjer
 • Hamar Music Festival, 25. - 28. juni, Hamar
 • Countryfestivalen Skjåk, 25. - 28. juni, Skjåk
 • Ungkarsfestivalen i Suldal, 25. - 28. juni, Suldalsosen
 • Osøren Blues & Jazzfestival, 26. - 28. juni, Os
 • Fjølfæst, 26. - 28. juni, Drammen
 • Hemnes Båt og Fjordfestival, 26. - 28. juni, Hemnesberget, Helgeland
 • Savalen Sommerfestival, 26. - 28. juni, Savalen
 • Wings and Wheels, 26. - 28. juni, Lunde i Telemark
 • Folgefonna Ungdomsfestival, 27. - 28. juni, Jondal
 • Kammermusikk i Stavern, 27. juni - 2. juli, Larvik
 • Kvinesdal Utvandrerfestival, 27. juni - 05. juli, Kvinesdal
 • Tahiti-Barnefestival, 28. juni, Kristiansund
 • Quartfestivalen, 30. juni - 4. juli, Kristiansand
 • Skjærgårds Music & Mission Festival, 30. juni - 05. juli, Kragerø

Posted by HISOL at 07.42formiddag to Food and Drink , Foto & Film , Humor , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Music , Musikk , Reisemål , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

laurdag mai 23 2009

Min opplevelse av Gay Pride Gran Canaria

Lørdag var det Gay Pride på Gran Canaria og gjett om det var underholdene å se på!

Det er jo også årlig karneval her på Gran Canaria i februar/mars men Gay Pride stiller i en kategori for seg selv!

Karnevalet er rundt 10 timer langt og fult av kostymer og fulle mennesker og selvfølgelig er det morsomt å se på, men jeg føler at har du sett det en gang har du sett alle.

Gay Pride derimot var utrolig underholdende! Paraden skulle starte i 16-tiden, men innen de kom i gang var nok klokken 17, så litt kjedlig å stå og vente så lenge. Men tro du meg det var nok å se på og nok av folk som underholdt deg! Været var kjempe fint og da paraden endelig begynte sto jubelen i sky blant alle tilskuerne.

P1010013


Den ene etter den andre bilen kom kjørene gjennom hovedgaten Avenida Tirajana, det var masse musikk og fulle mennesker. Mange hadde nærmest ikke klær på seg og noen hadde kledd seg ut. Kostymene folk hadde kledd seg ut i var alt fra brudekjoler til djevlerhorn og presterkapper og kors.

Mange har vel fått meg seg at Dronning Elisabeth ga en homofil sparken og da kan du sikkert bare forestille deg at det var mange i homoparaden som hadde kledd seg ut som henne.

Det vær herlige kostymer å se på og vi fikk til og med se bilen hvor alle sto i minimale klær av lær. Og disse kunne selvfølgelig ikke la være gjør ugang og sprutet vann og øl på alle tilskuerne!

Paraden varte i ca 2 timer og det var akkurat passe for beina mine. Hadde den vart lenger hadde det blitt for mye.

Dette bør du få med deg!

P1010053

Posted by Ingvild Sundland at 03.51ettermiddag to Aktuelt , Kultur , Music , Reisemål , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

laurdag mai 9 2009

Gay Pride på Gran Canaria

Da var det plutselig blitt mai måned og fra 4. – 10. mai er det Gay Pride her på Gran Canaria. Detter er en kjempestort arrangement og det kommer homofile fra hele verden for å være med på denne festivalen.

Det meste av feiringen forgår på Yumbo senteret som ligger i Playa del Ingles og er et av Europas største homesenter.

I løpt av festival dagene er det mange aktiviteter og mye underholdning. Det blir blant annet kåret Mr. Gay Gran Canaria og Ms. Lesbian Gran Canaria I tillegg er det forskjellige show på scenen på Yumbo hver kveld som dragshow, musikkopptredener, annen underholdning. Lørdag er det parade gjennom hele byen. Det tror jeg blir veldig morsomt.

Jeg har tenkt til å gå og se på paraden sammen med noen venner siden jeg ikke har sett Gay Pride tidligere. Det blir nok mye fine kostymer og antrekk. Jeg skal gi dere et skikkelig referat og bilder neste uke.

Som jeg nevnte kommer det homofile fra hele verden til denne festivalen og Playa del Ingles er igjen stappfull av mennesker. Når homofile kommer hit til Gran Canaria kan de endelig få lov til å være seg selv og treffe mange andre som også er homofile.

Tirsdag var det den rosa dagen på Yumbosenteret og dette burde ingen som liker rosa gå glipp av! Jeg selv er glad i rosa og jeg har aldri sett så mange rosa kjoler, parykker, sminke, barer, restauranter og bare fantasien kan sette grenser til hva som ikke var rosa.

Så strutsefjær, lekre kreasjoner, lær klær og kjoler ser jeg frem til å se i årets Gay Pride parade!

Gay_pride

Posted by Ingvild Sundland at 03.47ettermiddag to Aktuelt , Current Affairs , Kultur , Music , Musikk , Reisemål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE