Blogg

torsdag desember 10 2009

Kinobesøk julaften i Tallin

Medieval Tallinn
Gamlebyen i Tallinn, flickr.com - Sakari Lampola

Tallin 1995. Kaldt, minus 20 grader. Jeg assisterte min venn, som skulle hilse på barn og barnebarn i Tallin. Vi skulle også delta på en bahá’í-vinterskole i Pärnu, 10 mil fra Tallinn. Vi reiste med fergen fra Stockholm 23. desember og ankom julaften morgen Tallin i kaldt snødrev. Ingen sydentur det året, altså.

Mine venner tok i mot oss og vi kjørte i kalde biler til deres hjem i de russiske leilighetskompleksene som lå noen få kilometer utenfor byen. Dette var virkelig kjedelig bebyggelse, selv om det fine vite drevet av nysnø dekket marken og vær og vind omformet landskapet. Disse boligkompleksene fra 70-80-tallet var firkantige blokker på opp til 10 etasjer. Gråe og triste alle dager. Ingen fantasi eller arkitektur. Selv rå betong i korridorene var inkludert. Ingen maling eller forskjønnelse her.

Inne i leilighetene var det derimot varmt, koselig og trivelig. En del hadde kjøpt sin leilighet, mens andre leiligheter var til leie.

Mine venner bjød på lunsj og vi fikk vilt oss litt på formiddagen før vi la opp planene for ettermiddagen og julaften. Da vi ikke hadde noe spesielt program – kom ideen med å gå på kino(!). Kevin Kostner i Waterworld ble det. Vi tok bussen, betalte noen øre, ferden gikk gjennom en nesten øde og kald by. Minus 20 grader ute. Inne i kinoen var det 14 grader varmt – så det var bare å sitte med jakkene på. Kinobilletten kostet tilsvarende 2 kroner.

Men – nå kom underteksten opp – på både russisk og estlandsk. Så vi fikk se bare 2/3 av filmen! Det gikk jo bra. Vi hutret oss gjennom de to timene av filmvisningen. Filmen skulle vi jo se – selv om det ikke var mer enn 20 personer i en sal som rommet totalt 250 personer.

Kom ca 21.00 tilbake til finpyntet leilighet og vi hadde en trivelig internasjonal julaftenskveld i en leilighet i et russisk betongkompleks i Tallin.

Neste formiddag, første juledag, gikk ferden de ti milene med buss (eller tog?) til byen Pärnu. Her skulle vi under fire dager treffe våre venner fra de Baltiske landene, Russland, Finland, Sverige og Norge. Vi fikk delta i et kulturelt program med musikk og sketsjer. Mange spennende saker ble tatt opp, diskutert, og planer for utbredelsen av bahá’í-troen i de Baltiske landene ble lagt, men det får bli en annen historie…

Posted by HISOL at 07.49formiddag to Båtliv , Food and Drink , Kultur , Mat og drikke , Musikk , Religion , Restauranter , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

måndag desember 7 2009

6 bra steder å feire jul

Mt. Roy, New Zealand
Mt. Roy, New Zealand, Sami Keinánen, flickr.com

Mange drar til Kanariøyene, Madeira, Egypt, Bangkok eller Thailand under jul og nyttår. Det blir sikkert en stor norsk koloni der kan jeg tenke meg. Omkring 250 000 nordmenn reiser utenlands under julen i følge organisasjonen HSH. Men vil du bort fra turiststedene og gjøre noe helt på egen hånd finnes det faktisk alternativ. Her er 6 tips:

 1. Boston, uoffisiell hovedstad for New England, USA. For deg som kan tenke deg små koselige gater med og julestemning i engelsk kolonimiljø.
 2. New Zealand, Stillehavet med subtropiske strender og spennende øyer og varierende landskap. Besøk også de steder som filmene om Ringenes Herre ble spilt inn. Her finner du sommer i desember og dypvannsfiske på natten.
 3. Edinburgh, Skottland. Besøk Edinburgh Castle og opplev fyrverkeriet på nyttårsaften. Sekkepipespillere spiller «Amazing Grace». Besøk 600-år gamle St. Giles Cathedral julaften.
 4. Nashville, Mississippi, USA. Honky-tonk og country musikk og opplevelser i hovedstaden for delstaten Tennessee.
 5. Malmö, Sverige. 1600-tallsby og moderne design. Opplev svensk julebord. For deg som er interessert i moderne innredninger finnes mye interessant. Og valutakursen er jo bra.
 6. Puerto Rico. Opplev julesanger i salsastil. Her finner du ikke mange julegraner, men palmer og eksotisk flora i regnskogen. Gå på oppdagelseferd i 500-år gammel spansk koloniby langs Atlanterhavet.

Posted by HISOL at 07.54formiddag to Båtliv , Food and Drink , Hotell , Humor , Kultur , Mat og drikke , Music , Musikk , Reisemål , Religion , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

torsdag november 26 2009

Sparetips til din ferie

Tropical Island
Tropiske øyeblikk venter deg - flickr.com - cocoate.com

Det kan være bra å spare til din drømmeferie. Og små regelbundne småsummer eller offer kan bidra til at du oppnår målet med din ferie. Er du student eller har dårlig økonomi nå – behøver ikke det hindre deg i å reise til varmen i syden eller hvor det nå skal være.

Du legger unna penger nå slik at du kan finansiere din ferie. Slik gjør du det:

 1. Legg vekslepenger og småsedler i syltetøysglass hver dag. Du blir overrasket over hvor mye du kan spare i løpet av et par måneder.
 2. Sats på billig underholdning: gå ikke på kino, men lei videofilmer – du sparer 50 %. Legg heller resterende 50 % i syltetøysglasset. I stedet for å kjøpe seneste CD av ditt favorittband kan du jo ”låne” musikken fra en venn.
 3. Gjør din egen lunsj (skole/jobb). Kjøp ikke ferdigpakket mat – den er også dyr.
 4. eBay! Ja – tenk ikke på å dra til kjøpesenteret for å handle klær – sjekk heller eBay for pent brukte klær. Du kan bruke pengene du sparer til å oppgradere ditt hotellrom.
 5. Utsett større innkjøp til etter ferien. Din bærbare PC vil sikkert holde seg 5-10 måneder og du kan sikkert klare deg med din gamle soffa litt lengre.
 6. Ingen Burger King eller Mc Donald’s. Blir du fristet til å besøke den lokale hamburgerkiosken eller – tenk på at du skal på en megaferie! Spis hjemme – du vil spare både penger og kalorier (om du spiser nyttig mat!).
 7. Gi slipp på hverdagsluksusen. Ofre det ekstra du normalt kjøper (magasiner, solarium, manikyr, teknikkdingser, stryk av skjorter, sjokoladedesserter etc). Husk at det bare er for en kort tid – du skal på ferie!
 8. Selg gamle skolebøker om du er student. List dem på eBay eller nettsider for studenter. Selg gamle saker på finn.no eller andre nettsteder om du har noe liggende som du ikke behøver. Spar pengene i syltetøyskrukken.

Jeg er helt sikker på at du på 3-4 måneder har spart nok til en ganske bra og fin ferie. Lykke til!

Posted by HISOL at 07.47formiddag to Båtliv , Fly , Food and Drink , Forberedelser , Hotell , Humor , Mat og drikke , Music , Musikk , Produkter , Reisemål , Restauranter , Spill , Television , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

fredag oktober 23 2009

Oktoberfestival

Vintage Ad #570: Oktoberfest Fashion Shoot Oktoberfestivalklær 1980 - flickr.com, jbcurio

Savner du oktoberfesten i Tyskland eller Ontario (med en stor tysktalende bevolkning)? Originalfestivalen holdes i München hvert år fra slutten av september til begynnelsen av oktober. Det er den største hendelsen i Tyskland og verdens mest berømte markedsplass som pågår i 17 dager.

Historien går tilbake München, til oktober år 1810 da Ludwig I av Bayern giftet seg med prinsessen Therese av Bayern. Til ære for ekteskapet organiserte man et hesteveddeløp...

Festen året etter ble avblåst på grunn av Napoleonskrigen, men år 1816 var det full feststemning med karneval. Da temperaturen var relativ varm med omkring 15-20 grader var det behov for å leske seg – og øl på alle fat ble tatt frem. Det var først 1892 det ble servert øl i glassmugger. Omkring år 1910 feiret man 100-årsdagen for festen og 120 000 liter øl servertes.

Fra 1950-tallet og fremover åpner man festivalen med tolv geværskudd og Münchens borgermester erklærer festen for åpen.

År 2008 kom røykeloven til Bayern – og det ble forbudt å røyke i de store teltene. Men nå har man fått tillatelse til å røyke i teltene – men det finnes store områder for ikke-røykere. Salg av tobakk i teltene er ikke tillatt.

...

For deg som vil få en smak av Oktoberfestivalen uten å dra til München – er det bare å ta turen til Oslo 23-24 oktober (Leira, Lillestrøm, Kongsvinger, Årnes, Eidsvoll og Jessheim har allerede hatt sine Oktoberfester).

Det er mange som har vært i München på Oktoberfestival – men siden den første norske Oktoberfestivalen startet på Leira i Valdres år 2000 er det blitt flere byer som arrangerer festivaler med tyrolermusikk, øltønneløfting, jodling, polynese og allsang. Kraftig og god mat, løssluppen stemning – det får de fleste til å slippe løs.

Les mer på http://www.oktoberfest.no – og lykke til på festen!

Posted by HISOL at 07.38formiddag to Food and Drink , Humor , Kultur , Mat og drikke , Music , Musikk , Reisemål , Restauranter , Sport , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

tysdag juli 14 2009

Iransk kulturpuls

L1200983_finally, the tea ceremony, with dates in front and saffroned sugar cubes in background
Te (chai), dadler, safranssukker. Foto: flickr.com - N_Creatures

Fra de venner som jeg har hørt besøkt Iran (for lenge siden) har jeg forstått at de har blitt bemøtt av vennlige og nysgjerrige mennesker i Iran. Det er parfymert te, små pistasjekaker og kanskje alkoholfri øl som gjelder når du er på besøk. Har du iranske venner i Norge, kan de sikkert fortelle litt om landet sitt og hva du skal tenke på når du forbereder ditt besøk.

Noe du bør tenke på er trafikkfaren: Iran er verdens tredje farligste land når det gjelder antall trafikkulykker (det blir vel Iran, Pakistan og India som topper listen?).

Ønsker du deg en virkelig fin solferie er det øya Kish som gjelder. Her på den gamle arabiske handelsplassen, utenfor Irans sydlige kyststripe, er det nesten alltid sol. Det er heller ikke langt til turistmagneten Dubai. Kish er iranernes eget ferieparadis.

Iransk kulturimpuls kommer jo selvsagt dets språk, musikk, arkitektur, parker, mat og folkedanser:

Persisk språk, farsi, har en rik litteratur som har inspirert vestlige diktere som Goethe, Ralph Waldo Emerson og andre.

Tradisjonell musikk i Iran går tilbake mange tusen år. De klassiske instrumentene er kamandjeh – ett persisk strengeinstrument; slagverksinstrumentet tombak; den østerlandske fløytetypen ney; luten tar og santoor som er et strengeinstrument.

Santoor
Foto: strengeinstrumentet santoor fra Iran.  Foto: flickr.com - gurmatsangeetorg

Persisk arkitektur strekker seg fra omkring 5000 år før vår tidsregning. Her finner du en stor variasjon på struktur, estetikk, tradisjoner, proporsjoner, symmetri, minimalisme, geometri og innovasjoner i byggekunsten. Den antikke hovedstaden Persepolis som var palasser til de store kongene lokker i dag besøkende fra fjern og nær. Byen Isfahan, med sine historiske steder, basarer, palasser, moskeer, broer og persiske bad er en del av verdensarven av UNESCO, og viser også bredden på islamsk arkitektoniske steder.

De persiske parkene kan man se spor av i Andalusia, Alhambra og Taj Mahal, men merk også de hengende persiske terrassene på Karmelberget i byen Haifa, Israel.

Persisk mat – det er noe min hustru er ekspert på. Ris er hovedingrediensen. Men med mildt krydder, kjøtt eller fisk gir det til sammen med de ulike ferske grønsakene og fruktene fantastiske matopplevelser. Her gjøres de beste matrettene med ingredienser som plommer, granatepler, aprikoser, rosiner, lime, kanel, lam, kylling, fisk, safran og nøtter. Og glem ikke delikatessen Iransk kaviar fra Det kaspiske hav.

Iransk folkedans er også en musikalsk, rytmisk og opplevelse med viftende hender, persiske trommer. Det kan være uformelt ved fester eller mer formelt med nasjonaldrakter ved større arrangementer som bryllup. Ofte får jeg en oppvisning på dans under nyårsfeiringen Naw-Rúz 20-21 mars.

Lenker:

Posted by HISOL at 12.15formiddag to Food and Drink , Forberedelser , Humor , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Music , Musikk , Reisemål , Religion , Restauranter , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

torsdag juli 9 2009

Gröna Lund Tivoli i Stockholm

Carousel
Foto: Gröna Lund karusell - flickr.com, m.prinkle

Å gå på tivoli er alltid morsomt, selv om det ikke blir så alt for ofte for meg. Men jeg forsøker i alle fall å finne et tivoli hvert andre eller hvert femte år. Har blant annet besøkt Tusenfryd, Liseberg, Københavns tivoli, et tivoli og fornøyelsesområde utenfor Los Angeles og Gröna lund.

Gröna Lund eller ”Grönan” har 30 attraksjoner, 21 5-kampspill, 20 matkiosker og 6 restauranter. Så det er noe for enhver smak. Den største attraksjonen er berg-og-dal-banen Jetline med omkring 1 million besøkere per år.

Er du interessert i musikk og å lytte til verdensartiser finnes det en stor utendørsscene med mulighet for opp til 32 000 mennesker. Det var rekorden som Bob Marley hadde på sin konsert 1980.

Gröna Lund ble åpnet 1883. Det er Sveriges eldste tivoli og har tilhørt eierne – samme familie i drøye 120 år.

Mange kjente artister har opptrådt her: Bob Marley, James Last, Eric Clapton, Ella Fitzgerald, Paul McCartny, Jimi Hendrix...

Hvert år kommer omkring 10 millioner besøkere til området Djurgården, og 1 million besøker Gröna Lund per år. I dag besøker 2,3 millioner Gröna Lund, så det virker som om attraksjonene fanger interessen.

Som jeg skrev i en tidligere artikkel er det et kjent fakta er at vi stopper ved de første attraksjonene vi finner – så en bra idé er å starte ved parkens bakside og gå til inngangen eller frontområdene. For foreldre med småbarn er et godt forslag å ta Lilla Pariserhjulet eller Nyckelpigan, den lille berg-og-dal-banen så tidlig som mulig – disse aktivitetene har ingen høydegrense. Attraksjonen har lange køer senere på dagen er Extreme – Fritt Fall, JetLine og Insane.

Aktiviteter innendørs og shower gjør dere når det er meget varmt ute og familien behøver kjøles ned med luftkondisjonering. Besøk gjerne på sene ettermiddager eller kveldstid – da er luften svalere og det er ikke de lengste køene…

Lenker:

Posted by HISOL at 07.51formiddag to Food and Drink , Foto & Film , Games , Humor , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Musikk , Produkter , Reisemål , Restauranter , Spill , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag juli 8 2009

Gamla stan, Riksdagen og slottet i Stockholm

DSC00721, Gamla Stan, Stockholm, Sweden
Foto: Gamla stan, Stockholm – flickr.com, jimg944

Gamla stan fra 1200-tallet – er en av de eldste bydelene i Stockholm. Det er et bra utgangspunkt for deg som elsker suvenirer, spise på fine restauranter, gå på rundvandring, besøke slottets museum. Med bare 10-12 minutters gangavstand fra Stockholm togstasjon er det lett tilgjengelig.

Bydelen var under flere hundre år den virkelige byen Stockholm. En god del hus er riktig gamle, men de fleste er fra 1600-1700-tallet. Det var først på 1600-tallet at byen Stockholm sakte men sikkert spredte seg ut til nye områder.

Her ligger Stockholm slott, kongens offisielle residens siden 1523. Slottet brann ned 1697 og ble etter det for det meste gjenoppbygd i barokk-, men også rokokkostil. Det har mer enn 600 rom fordelt på syv etasjer. Her finner du spennende severdigheter som Skattkammeret med riksregalene, museet Tre Kronor som skildrer slottets historie fra middelalderen og Gustav III antikkmuseum.

Högvakten, vaktparaden ved slottet skjer vanligvis hverdager omkring 12.15, men med visse unntak. For deg som liker korpsmusikk eller militærmusikk og parader det en opplevelse.

Stockholm, Gamla Stan, Change of guards
Foto: Vaktparade ved det kongelige slottet i Stockholm – flickr.com, Dirk Hartung

Sveriges riksdag, Sveriges parlament ligger også like ved Gamla stan. Det har 349 representanter. Jeg og min pappa besøkte Riksdagen for en guidet tur 2007. Vi hadde lest på om riksdagen og sammenlignet det Norske stortinget og Sveriges riksdag. Så vi fikk nærmest en helt privat rundtur med en guide som var overrasket over vår interesse. De andre deltagerne i gruppen var heller tyste og reserverte....

Lenker:

Posted by HISOL at 07.41formiddag to Film , Foto & Film , Kultur , Kunst , Music , Musikk , Science , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

torsdag juni 11 2009

Behøver ikke dra langt på ferie, II av II

Har du lite reisebudsjett eller ikke får muligheten til å reise langt denne sommeren behøver du ikke å fortvile. Det er mye du kan gjøre hjemme. Ta ferien hjemme i sommer og med litt kreativitet kan hele familien ha mye moro i under mange dager!

Fisketur Du behøver ikke dyrt utstyr for å ta en fisketur med barna. Enkelt sportsfiskeutstyr går hånd i hånd med opplevelsen og det å samtale om smått og stort. Nå får du sjansen til å ta viktige og inspirerende samtaler med barnet, tenåringen, ektefelle, partner eller en annen familiemedlem. Ta buss eller trikk ut i bymarka eller litt lengre ut til vassdrag, bekker, vannområder; vekk fra mas og jag. Det er god terapi. Søk nettsteder som har med fisketips for ideer og aktiviteter for dagsturer.

First fishing trip, Quantico MCB, VA2

Familiens historiealbum
Nå kan du ta muligheten til å gjøre et "familiens historieprosjekt". La de eldre tenåringene hjelpe til å planlegge og samle familiehistoriene under besøket. De yngre kan være med å høre på eller lage/stille spørsmål til onkler, tanter og besteforeldre. Spill opp historiene på MP3/Video eller lydopptaksutstyr. Ta masse bilder. Samle også gamle bilder, dokumenter og huskegjenstander (bilder fra mammas 13-års fødselsdag, fotballaget fra 1957 eller lignende).

Kjøp inn dekorasjonsutstyr, sakser, papir, klistremerker, syrefrie designerark, skjæremaskiner, stempelputer og etiketter for å dekorere ett eller flere utklippsalbum, en såkalt Scrapook. Det kan være nødvendig å skanne inn gamle bilder, men bruk ditt digitalkamera for nye bilder eller fremkall gamle fra CD.

Let opp musikk fra internett som korresponderer med de ulike tidsepokene. Hvert familiemedlem kan gjøre sin egen side og ha det riktig moro. Dere kan også gjøre et digitalt familiealbum, skrive ut det som en bok - eller gjøre en multimediepresentasjon med de standardprogrammene som følger med Windows, Mac eller Linux.

daffodilscrap1jpg

Posted by HISOL at 07.42formiddag to Båtliv , Dyr , Film , Forberedelser , Foto & Film , Games , Humor , Kultur , Kunst , Music , Musikk , Produkter , Reisemål , Spill , Sport , Tips | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag juni 10 2009

Behøver ikke dra langt på ferie, I av II

21

Tenåringsfamilie med lite eller begrenset feriebudsjett i år? Finanskrisen har satt sitt spor - da kan det være verdt å fundere på hvordan du kan gjøre 2-3 ukers ferie hjemme eller i nærområdet til en spennende og interessant opplevelse.

Selv om du ikke har penger til å reise langt, behøver ikke det gjøre deg nedstemt. Nå får du muligheten til å lære dine barn eller tenåring(er) viktige kunnskaper om livet. Ta ferien hjemme i sommer. Med litt kreativitet kan hele familien ha mye moro!

Det første du kan gjøre er å ringe et rengjøringsbyrå som kommer på fredagen når ferien starter og deretter hver fredag. Da kan du stresse ned - du slipper å vaske og støvsuge, og være glad at huset er rent og pent under helgen. Nå kan du ta på ferieklærne og slappe av. Her kommer noen ideer til din hjemmeferie:

Lær dine barn å fotografere eller ta videofilm Hele familien vil ha moro under "ferien". For å lære seg mer, lån foto/videobøker på biblioteket og besøk nettsider som tar opp "grunnkunnskaper i fotografering", "reisefotografi", "portrettfoto", "landskapsfoto" "hvordan ta reisefoto som en profesjonell" etc. Så er det bare å dele opp dagene med aktiviteter der hele familien finsliper foto-/videokunsten. Del inn familien i grupper som gjør ulike moment av aktiviteten. En håndterer kamera, en annen finner interessante bakgrunner for filmingen, en leter etter rekvisita, en håndterer bildebehandlingsprogram. Så kan dere bytte på det. Aktivitetene kan være ulike for hver dag. Slik får dere under 3-5 dager (eller en hel uke) gå igjennom en god del foto-, film- og videoaktiviteter.

Bybesøk - som om du er en turist Gå på museum, temaparker, alle de steder som turister besøker når de kommer til din by (nærmeste by). Spis middag ute hver kveld. Besøk nye steder i andre enden av byen eller borte fra de vanlige stedene du besøker. Kjøp eller lån lokalaviser og få tips fra ulike lokale nettsider.

Posted by HISOL at 07.51formiddag to Food and Drink , Forberedelser , Foto & Film , Games , Humor , Kunst , Mat og drikke , Musikk , Restauranter , Television , Tips | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag mai 27 2009

Festivalsommer 2009 – juli - august

Her kommer flere festivaler under juli og august måned. Du finner sikkert noe som passer din smak og interesse. Velg mellom folkelige festivaler, revyer, musikkstevner, barnefestivaler, teaterfestivaler og filmfestivaler. Vær også oppmerksom på endringer i dato, sted og program. Jeg ansvarer ikke for feil på denne listen:

 • Kongsberg Jazzfestival, 1. - 4. juli, Kongsberg
 • Oslo Live Festival, 1. - 4. juli, Oslo
 • Seljordfestivalen (Dansebandfestivalen), 1.-5. juli, Seljord
 • Buktafestivalen - Tromsø Open Air Festival, 2. - 4. juli, Tromsø
 • Bussekaillfestivalen, 2. - 4. juli, Hitra
 • Countryfestivalen på Vinstra, 2. - 4. juli, Vinstra
 • Kibneb-festivalen, 2. - 4. juli, Lensvik
 • Skiippagurrafestivalen, 2. - 4. juli, Deatnu - Tana
 • Skånevik Bluesfestival, 2. - 4. juli, Skånevik
 • Førdefestivalen, Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, 2. - 5. juli, Førde
 • Bygdalarm, 3. - 4. juli, Øystese
 • Kongsfestivalen, 3. - 4. juli, Kongsvinger festning
 • Herøyspelet Kongens Ring, 3. - 5. juli, Fosnavåg
 • Ose Countryfestival, 3. - 6. juli, Setesdal
 • Sommer-Melbu, 3. - 12. juli, Melbu
 • Troilltampen, 4. - 5. juli, Storjord i Tysfjord
 • Norsk Fjellfestival, 6. - 12. juli, Åndalsnes
 • Norsk Revyfestival - NM i revy, 8.-12. juli, Høylandet
 • Blablafestivalen, 9.-11. juli, Sortland
 • Molde internasjonale jazzfestival, 13.-18. juli, Molde
 • Slottsfjell Festivalen, 16.-18. juli, Tønsberg
 • Telemarkfestivalen,16.-19. juli, Bø
 • Jorddunst festivalen, 16. - 19. juli, Frøya
 • Prøysenfestivalen - Blåklokkevikua, 17.-23. juli, Rudshøgda
 • Spelet om Heilag Olav, 23.-29. juli, Stiklestad
 • Gynt-stemnet, 27. juli - 8. august, Vinstra
 • Storåsfestivalen, 30. juli-1. august, Sør-Trøndelag
 • Nordland Musikkfestuke, 31. juli - 9. august, Bodø
 • Opera Olav Engelbrektsson, 1.-15. august, Stjørdal
 • Varangerfestivalen, 5.-9. august, Varanger
 • Festspillene i Elverum, 6.-16. august, Elverum
 • International Chamber Music Festival i Stavanger, 10.-16. august, Stavanger
 • Øyafestivalen 2009, 11. - 15. august, Oslo
 • Oslo Kammermusikk Festival, 14.-24. august, Oslo
 • Sildajazz, 12.-16. august, Haugesund
 • Mela, 14.-16. august, Oslo
 • De internasjonale kirkefestspillene i Kristiansand, 19.-23. august, Kristiansand
 • Bjørnsonfestivalen, 26.-30. august, Molde
 • Periferifestivalen, 28. - 29. august, Glesvær på Sotra

Posted by HISOL at 07.47formiddag to Current Affairs , Food and Drink , Foto & Film , Humor , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Musikk , Reisemål , Spill , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE